Zeventigste Ronde van Ochten

Zeventigste Ronde van Ochten

Zeventigste Ronde van Ochten

OCHTEN – Na twee jaar verplichte afwezigheid kan de jubileumeditie van een van de langstlopende wielerrondes van Nederland van start gaan. Wielrenners komen uit het hele land om het beroemde rondje om de kerk te fietsen. Op zaterdag 23 juli zal de Molendam weer het decor zijn van de sensationele Ronde van Ochten.

‘Vroeger was de Ronde van Ochten dé sensatie van het jaar’, vertelt secretaris Daan Quint. ‘Bezoekers kwamen van heinde en verre om te kijken naar de grote sportfanaten.’ Sinds het wegvallen van de bijbehorende kermis op het plein, liep het bezoekersaantal terug. Reden voor de organisatie om het roer om te gooien. Het bestuur bestaat sinds dit jaar uit een mix van gevestigde en jonge, frisse bestuursleden die samen een unieke kijk op het evenement hebben. Zo hoopt de organisatie het event nog jaren te kunnen voortzetten.

De wielerronde wordt voor de 70e keer georganiseerd. Dit maakt het wielerevenement tot een van de langstlopende rondes van het land. Natuurlijk heeft corona er voor gezorgd dat de edities niet onafgebroken zijn, maar buiten de verplicht gecancelde edities, heeft het wielerevent wel steeds plaatsgevonden!

Categorieën
Ook dit jaar is de Ronde verdeelt in een viertal categorieën: sportklasse, nieuwelingen en elite/amateurs. Jaap: ‘Deze categrorieën bevallen goed. Natuurlijk mag de Meximum Dikke Banden Race ook niet ontbreken. De jongste fietsliefhebbers kunnen tijdens deze wedstrijd hun fietsskills tonen aan het publiek. Wie gaat er dit jaar met de eerste prijs vandoor?’

Prijzenpot
De Ronde van Ochten staat bekend om haar goedgevulde prijzenpot. De hele dag regent het premies. Natuurlijk mogen ook de pennensets, bloemen, verse kersen en zoenen van Rondemiss Lieke van Westreenen niet ontbreken. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met muziek en een borrel op het dorpsplein!

Bron: Midden Betuwe Totaal